Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 jan 2019 / 15:27 uur

‘Het gaat redelijk met het uit flat gegooide kindje’

Met het 1-jarige jongetje dat zaterdag van de eerste verdieping van een flat in Ridderkerk werd gegooid, gaat het naar omstandigheden redelijk, meldt de politie.

Het kindje werd zaterdag in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De 41-jarige vader werd zaterdagavond aangehouden als verdachte.

Wel opzet

Het voorval gebeurde in de Fresiastraat. De politie meldde zaterdag aanvankelijk dat het kind van de eerste verdieping was gegooid. Later had de politie het erover dat het jongetje was gevallen, maar dat er volgens de melding wel opzet in het spel zou zijn.

Een politiewoordvoerster meldt dat de moeder ook in het appartement was toen het kind naar beneden viel. Zij is als getuige gehoord.

Raar

Een buurman vertelt tegen de NOS dat de bewuste man vanaf het flatgebouw naar de overkant van de straat was gerend. Volgens de buurman deed de man „erg raar”. „Hij ging naast m’n auto op de grond liggen en deed z’n t-shirt uit. Hij was op blote voeten en in joggingsbroek. Op een gegeven moment gilde hij en deed hij heel raar. Ik dacht eerst dat hij was neergestoken.”

„De politie trapte er niet in en zei ‘meneer, opstaan, opstaan’. Daarna werd hij meegenomen", vertelt de buurman. De politie heeft een onderzoek gestart. Ook doet de politie ook onderzoek in de omgeving.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Het gaat redelijk met het uit flat gegooide kindje’
Sluiten