Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 21 jan 2019 / 10:24 uur

Gevonden schedel in bos Putten is mogelijk 484 jaar

Een in Putten gevonden schedel is mogelijk 484 jaar oud. Het mensenschedel werd al in september aangetroffen in de bossen, maar moest daarna onderzocht worden door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

De onderzoekers hebben nog een behoorlijk brede range voor de leeftijd van het schedel. Het kom in ieder geval uit de periode tussen 1535 en 1829 na Christus. Dat betekent dat het schedel minimaal 190 en maximaal 484 jaar oud is.

Geen DNA-onderzoek

Het NFI heeft geen DNA-onderzoek uitgevoerd, zo laat de politie weten. „Als de schedel minder dan honderd jaar oud was geweest, zou de schedel ook onderzocht worden op DNA-sporen. Was er in dat geval een DNA-spoor gevonden, dan zou deze zijn vergeleken met sporen in de database van vermiste personen om zo te onderzoeken of het afkomstig is van een vermiste persoon."

Opmerkelijk is dat de resultaten van dit onderzoek al vorige maand bekend waren bij het NFI. Alleen ze waren verdwaald geraakt tussen de post, waardoor de politie lange tijd van niks wist, zo weet De Gelderlander.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gevonden schedel in bos Putten is mogelijk 484 jaar
Sluiten