Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 21 jan 2019 / 09:59 uur

Ruiten niet goed gekrabd? Dat wordt dan 240 euro

Nog opstaan terwijl het donker is en je auto aantreffen met een dun laagje rijp op de ramen. Dat betekent krabben. En je kan het beter maar uitvoerig doen ook, want anders komt het je op een dikke boete te staan.

Op de bon

Voor maar liefst 240 euro kan je op de bon worden geslingerd door de politie, zo waarschuwen agenten via Twitter. In de tweet spreken ze overigens over een bedrag van 230 euro, maar uit de reacties blijkt dat ze de verhoging van de boete nog waren vergeten mee te rekenen.

„Koud, hè? Ga je de weg op met de auto? Zorg dan dat de ruiten van je auto ijs- en sneeuwvrij zijn", zo schrijven ze. „Dat is een stuk veiliger voor jou en de overige weggebruikers. Toch eigenw-ijs? En de weg op met slecht zicht door je ruiten, dan riskeer je een boete van 230 euro (240, red.)."

Verkeersproblemen

Het gaat dinsdag pas echt beginnen wat de winter betreft. Dan wordt er ook sneeuw voorspeld. Schiphol houdt nu al rekening met het uitvallen van bepaalde vluchten vanwege de sneeuwval.

De NS kon maandagochtend nog niet zeggen of de verwachte sneeuwval gevolgen zal hebben voor het spoor. Vooralsnog wordt van een normale dienstregeling uitgegaan. In de loop van maandagmiddag wordt bekeken of er voor dinsdag aanpassingen nodig zijn. Op de weg kan het lokaal glad zijn. Het KNMI heeft code geel afgegeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ruiten niet goed gekrabd? Dat wordt dan 240 euro
Sluiten