Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Gelukkig: het gaat beter met gewonde Sjinkie Knegt

Hoopvol nieuws vanuit de sportwereld: shorttracker Sjinkie Knegt heeft de intensive care van het ziekenhuis in Groningen verlaten. Hij belandde daar donderdag nadat hij fikse brandwonden opliep bij het aansteken van een houtkachel in zijn woning.

Ondanks het tragische ongeluk blijft Knegt positief. Zijn manager Dennis Klaster verklaart zelfs tegenover de Leeuwarder Courant dat de topsporter „vol vertrouwen” is. Hij zou het volgende seizoen weer op de training willen verschijnen.

‘Geluk gehad’

Knegt was sportman van het jaar in 2015. Hij heeft de laatste tijd flink wat serieuze pech op z’n bordje gekregen: nog geen maand geleden raakte hij geblesseerd door een ongeluk met een vorkheftruck. Hij zat een paar seconden vast tussen de muur van zijn werkruimte onder zijn huis in Bantega en de vorkheftruck die onverwachts naar achteren reed.

Sjinkie moest door het ongeluk het EK shorttrack aan zich voorbij laten gaan, al is hij er nog relatief goed vanaf gekomen: een spier aan de voorkant van zijn linkeronderbeen scheurde tot tachtig procent af. Maar het had veel erger kunnen aflopen, verklaarde hij zelf.

#voorsjinkie

De topsporter zat thuis vanwege die blessure. Hij liep tweedegraads brandwonden op en een paar ‘kleine’ derdegraads wonden. Er wordt gespeculeerd over een huidtransplantatie, maar daar is nog niks definitiefs over bekend. #voorsjinkie is inmiddels in ieder geval een veelgebruikte hashtag: veel Nederlanders leven met ‘m mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.