Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 jan 2019 / 15:15 uur

Zoektocht naar verloren containers gaat door

Er wordt nog steeds gezocht naar de verloren zeecontainers, die begin dit jaar van het containerschip MSC Zoe vielen. Het ministerie van Defensie heeft bekend gemaakt dat het marineschip Zr. Ms. Luymes zal gaan helpen met het opsporen.

Twee containers

Afgelopen weekend waren twee bergingsschepen al gestart met de operatie. Het gaat om de Atlantic Tonjer en de Geosund. Het was eigenlijk de bedoeling dat er in het weekend al geborgen werd, maar daar was het weer te slecht voor. De Luymes heeft tot nu toe al twee containers op weten te sporen en maakt gebruik van zijn sonarapparatuur om de containers te vinden.

Voor het bergen van de gelokaliseerde containers is de zee volgens Rijkswaterstaat op dit moment nog te ruw. De twee bergingsschepen zijn al wel onderweg, zodat ze gelijk met bergen kunnen beginnen zodra het weer het toelaat en de zee rustiger is.

In de nacht van 1 op 2 januari verloor de MSC Zoe 291 containers op de Noordzee. Dat gebeurde ten noorden van de Waddeneilanden. Een groot deel van de containers is gelokaliseerd, maar er worden er nog 49 vermist. De inhoud van een aantal containers spoelde begin dit jaar aan op de stranden van verschillende Waddeneilanden. Ook op de Groningse en Duitse kust waren spullen te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zoektocht naar verloren containers gaat door
Sluiten