Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 jan 2019 / 05:14 uur

FBI vindt geen motief voor Las Vegas-shooter

De FBI heeft geen enkel duidelijk motief gevonden voor de schietpartij in Las Vegas op 1 oktober 2017, waarbij een scherpschutter 58 mensen vanuit een hotelkamer doodschoot. De federale opsporingsdienst deed meer dan een jaar onderzoek naar de slachtpartij.

De 64-jarige schutter, Stephen Paddock, verschilt in niets van andere schutters die gedreven werden door een combinatie van zaken, zoals psychische gezondheid, stress en een wens om te sterven door zelfmoord, aldus de FBI. Het onderzoek heeft geen bewijs gevonden voor enige ideologische of politieke motieven bij Paddock, die ook nog eens 800 mensen verwondde.

Vermaken

Paddock was op zoek naar een zekere vorm van beroemdheid door een massamoord en koos zijn doel, de bezoekers van een muziekfestival, omdat die mensen zich vermaakten, concluderen de onderzoekers.

„Hij had besloten dat hij het einde van zijn leven zelf wilde bepalen door zelfmoord", zo staat in het rapport. Volgens de FBI had de schutter geen intentie om het Mandalay Bay-hotel levend te verlaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
FBI vindt geen motief voor Las Vegas-shooter
Sluiten