Merel Driessen
Merel Driessen Entertainment 29 jan 2019

Yes, Krezip is terug!

Een grote count-down klok op hun website deed al wat vermoeden en nu blijkt het dan echt waar te zijn: Krezip heeft een nieuw nummer. Dinsdagavond speelde de band, na een pauze van bijna tien jaar, het nummer live in De Wereld Draait Door.

Krezip lijkt terug van weggeweest te zijn. Bijna tien jaar na hun afscheidsconcert in de Heineken Music Hall maakte de band bekend een nieuw nummer te hebben én een optreden in de Ziggo Dome en op Pinkpop te verzorgen.

Reünie?

Of we kunnen spreken van een echte comeback is nog maar de vraag. Zelf zegt de groep dat het om een reünie gaat voor een eenmalig optreden in de Ziggo Dome en op Pinkpop. Bovendien zien de bandleden elkaar niet heel vaak meer.

Tekst gaat door onder video.

https://www.youtube.com/watch?v=zazrmePIL9Y

In de DWDD vertelt Jacqueline Govaert, de zangeres en pianiste van Krezip, dat ze er nog wel een groepsapp genaamd ‘KrezApp’ bestaat, maar dat ze elkaar eigenlijk hooguit twee keer per jaar zien. Tijdens één van die etentjes zou het idee voor een reünie op Pinkpop 2019 zijn ontstaan.

I Would Stay

Het is hetzelfde festival waar de Tilburgse band in 2000 doorbrak met hun hit ‘I Would Stay’.  De band bracht in de jaren daarna meerdere albums uit. In oktober 2008 maakte Krezip bekend uit elkaar te gaan. In juni 2009 gaven ze een afscheidsconcert in de Heineken Music Hall.

Tekst gaat door onder video.  

Krezip staat in het weekend van 8, 9 en 10 juni op Pinkpop en geeft op 26 oktober een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop voor het concert gaat vrijdag 1 februari van start.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Yes, Krezip is terug!
Sluiten