Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 jan 2019 / 09:00 uur

‘Een op twintig Britten gelooft de Holocaust niet’

Uit een peiling van de Holocaust Memorial Day Trust, een stichting die in het leven is geroepen door de Britse regering om de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust te promoten, is gebleken dat een op twintig Britten niet gelooft dat de Holocaust heeft plaatsgevonden. Volgens acht procent van de Britten wordt de genocide schromelijk overdreven.

In het kader van de jaarlijkse herdenkingsdag die deze zondag plaatsvindt, is een enquête gehouden, waarover The Guardian bericht. Ongeveer de helft van de ondervraagden heeft geen weet van het aantal Joden dat in concentratiekampen is omgekomen. Een op de vijf Britten schat het aantal vermoorde Joden op minder dan twee miljoen, terwijl zo’n zes miljoen Joden tijdens de Holocaust zijn omgekomen.

Meer onderwijs

Wel zegt 83 procent het belangrijk te vinden om van de Holocaust af te weten. En driekwart van de ondervraagden vindt dat meer gedaan moet worden om mensen daarin te onderwijzen.

Zondag wordt in het centrum van Londen stilgestaan bij de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Politici, religieuze leiders en overlevenden zijn bij de herdenking aanwezig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Een op twintig Britten gelooft de Holocaust niet’
Sluiten