Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 jan 2019 / 10:09 uur

Opgepast: het gaat zondagavond tijdelijk stormen

Hoewel het geleidelijk aan weer warmer lijkt te worden en de sneeuw grotendeels is verdwenen, is het nu de regen en storm waar we mee te maken krijgen. Vooral aan zee kan het zondagavond tijdelijk gaan stormen. De wind trekt aan de kust van Zeeland en Zuid-Holland aan naar stormachtig.

Er is kans op zware windstoten, tot 100 kilometer per uur, meldt Weeronline. Het KNMI heeft voor die twee provincies code geel afgegeven. De kans op een officiële storm is erg klein. Daarvoor moet het namelijk minimaal een heel uur met windkracht 9 waaien.

Winterse buien

De laatste keer dat sprake was van een officiële storm is een jaar geleden. Toen stormde het op 24 januari enige tijd op de Wadden. Verder wordt het zondag een natte dag, met vooral in het zuidwesten en zuiden veel buien.

Na het weekend wordt het kouder en trekken er winterse buien over, met kans op hagel en natte sneeuw. Weeronline denkt dat schaatsen er volgende week niet inzit. Het vriest niet hard genoeg en de dooi van overdag tast het ijs weer aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opgepast: het gaat zondagavond tijdelijk stormen
Sluiten