Metro
Metro Nieuws 25 jan 2019 / 12:59 uur

‘Drie cm sneeuw zorgt voor drukke avondspits’

De kans is vrij groot dat we vrijdag een drukke avondspits tegemoet gaan. Het kan in delen van het land aan het eind van de middag gaan sneeuwen en dat gaat waarschijnlijk gepaard met een flinke toename in verkeersdrukte.

Vooral in het noorden en noordoosten zullen automobilisten flink wat hinder ondervinden van sneeuw. Daar kan één tot drie centimeter sneeuw vallen. Tegen de avond zal de sneeuw omslaan in ‘gewone’ regen, waardoor er ook meer kans is op ijzel.

Regen

In het zuiden, midden en westen van het land is de kans op een groot pak sneeuw een stuk kleiner. Weerplaza.nl voorspelt dat de autobestuurders daar vooral last zullen hebben van flinke regenbuien, maar dat de winterse neerslag vrij snel over zal gaan.

Daarnaast moeten bestuurders uitkijken voor gladheid. Door het opvriezen van het natte wegdek kan het op bepaalde plekken namelijk heel glad zijn. Dit gebeurt echter erg lokaal en kom eigenlijk alleen voor op de plekken waar het het koudst is geweest.

Schaatsen

Wie nog wil genieten van het koude weer door even te gaan schaatsen, heeft helaas pech. Vanaf de middag stijgt de temperatuur uiteindelijk overal boven nul. Bovendien worden de ijsvloeren door de aangekondigde (natte) sneeuw en regen sneller slecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Drie cm sneeuw zorgt voor drukke avondspits’
Sluiten