Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 12 jan 2019 / 12:49 uur

Collega’s reageren op Klimaatwet afzwerende Dijkhoff

De VVD zat samen met de coalitiepartners maanden om de tafel om het klimaatakkoord af te leveren. Echter moet fractievoorzitter Klaas Dijkhoff weinig hebben van het ondertekende document.

„Het is niet mijn akkoord", stelt hij in gesprek met De Telegraaf. „D66 heeft al voordat het akkoord er was gezegd: het kabinet moet het gewoon uitvoeren. Nou dat ga ik niet doen. Ík heb geen akkoord! Er hebben mensen een akkoord met zichzelf gesloten en dat hebben ze aan de politiek overhandigd. Het zijn adviezen. Het werk begint voor mij pas nu."

Polderproduct

„Ik maak een groot voorbehoud over hoe ver ik meega in dat polderproduct, als het gaat om de effecten op de portemonnee van gewone mensen", vervolgt Dijkhoff. „Je kunt mensen toch niet een Tesla in pesten?! Je hebt toch niet ineens een ton op je rekening klaarstaan?" Opmerkelijk is dat Dijkhoff afgelopen zomer nog een tweet de wereld instuurde, waarin hij samen met collega-VVD’er Dilan Yeşilgöz stelt trots te zijn op de Klimaatwet.

Collega-fractievoorzitter Gert-Jan Segers (ChristenUnie) ziet het dan ook een beetje verkiezingstaal. „Gemaakte afspraken kun je niet zomaar breken. We willen een rechtvaardig Klimaatakkoord, schone energie, de wereld beter achterlaten voor onze kinderen. Dat is de afspraak en dat gaan we doen. Ook collega Dijkhoff – die ik best z’n oneliner gun – heeft zich daar aan te houden."

Ook Rob Jetten – die als D66-voorman werd aangevallen door de VVD-fractievoorzitter – heeft gereageerd. „De aanpak van de klimaatcrisis gaat over de toekomst van onze kinderen. Daarom heb ik afspraken met de heer Dijkhoff. Halvering van de uitstoot in 2030 en een eerlijke verdeling van de lasten. Daar houd ik hem aan. Een man een man, een woord een woord."

Overzicht tweets van Dijkhoff zijn collega’s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Collega’s reageren op Klimaatwet afzwerende Dijkhoff
Sluiten