Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 12 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Aantal gewonden Parijs loopt op

Het aantal mensen dat gewond is geraakt bij de explosie in Parijs loopt op. Inmiddels zijn er twaalf zwaargewonden, van wie er vijf in levensgevaar zijn. Daarnaast zijn er nog eens 24 mensen lichtgewond geraakt.

Gaslek

Onder de gewonden zijn ook drie brandweermannen. Van twee van hen wordt voor het leven gevreesd. De brandweermannen waren ter plaatse om het vuur in de bakkerij te blussen, toen er explosie plaatsvond. Er is vermoedelijk sprake van een gaslek.

Het betreft een bakkerij in de Rue de Trévise, in het centrum van Parijs. Het was op dat moment druk in de binnenstad, duizenden Gele Hesjes hadden zich elders verzameld voor een nieuwe protestactie.

Het lijkt er vooralsnog op dat er geen doden zijn gevallen. In eerste instantie werd door ooggetuigen gezegd dat het om een autobom zou gaan, maar dat werd al snel tegengesproken door de politie. Die bevestigt dat het om een gaslek gaat en er geen sprake is van terreur.

Chaos

De explosie vond plaats rond 9 uur ‘s ochtends en zorgde voor grote chaos in de binnenstad. Op foto’s is te zien dat de straat vol ligt met glas, ook is de pui van een pand volledig weggeblazen. De knal zou tot op twee kilometer afstand te horen zijn geweest en de ramen zijn tot op twee straten verderop kapot.

Er zijn meer dan tweehonderd brandweermannen en politieagenten aanwezig. Ook staan er traumahelikopters klaar. De politie vraagt mensen weg te blijven uit het gebied.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.