Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 jan 2019

Bekir E. bekend moord op Humeyra en betuigt spijt

De man die wordt verdacht van het doden van de 16-jarige studente Humeyra heeft bekend. Dat schrijft RTV Rijnmond. Via zijn advocaten laat hij weten spijt te hebben van zijn daad.

Contactverbod

Het meisje werd op 18 december doodgeschoten in de fietsenstalling van haar school, het Designcollege in Rotterdam. Ze al langer problemen met de 31-jarige verdachte, de twee zouden een relatie hebben gehad. Er was sprake van een contactverbod tussen hen, maar dat had de verdachte al eerder geschonden.

„Het is verschrikkelijk, ik had het recht niet Humeyra en haar familie dit aan te doen", schrijft Bekir E. in de verklaring. Eerder zat de man in beperking, waardoor geen contact met de buitenwereld mogelijk was. Nu is die beperking voorbij en kan hij laten weten hoe hij over de zaak denkt; hij grijpt het moment aan om „publiekelijk mededeling te doen van zijn enorme spijtgevoelens".

Stalking

De verdachte is het afgelopen jaar al vaker opgepakt voor het mishandelen en bedreigen van Humeyra. Het meisje had op de dag van de moord een afspraak met de politie, voor stalking. Volgens De Telegraaf zou de verdachte haar eigenlijk hebben willen ontvoeren, maar toen dat mislukte zou hij haar hebben doodgeschoten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bekir E. bekend moord op Humeyra en betuigt spijt
Sluiten