Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 15 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Opgehangen kat gevonden in Den Haag

Triest dierennieuws vanuit Den Haag. Daar is een kat maandagmiddag op brute wijze om het leven gebracht: het beestje was namelijk opgehangen aan een touw.

Opvallende gebeurtenis

De dader is nog niet opgespoord. De agenten vonden het dier hangend aan een touw achter de tuinen van een huizenblok, verklaart een woordvoerder tegenover Omroep West. Een opvallende gebeurtenis, omdat de wijk waarin het gebeurde – het Haagse Wateringseveld – doorgaans erg rustig is. De geschrokken eigenaar van het beestje is bekend bij de politie.

Zoektocht

Het opsporen van de dader wordt nog een flinke klus: de politie was graag aan de slag gegaan met een sporenonderzoek, maar daar bleek het team helaas niet mee verder te kunnen komen. Een socialmediaoproep van de wijkagent levert hopelijk meer informatie op.

Geen ongeluk

De politie heeft sterke aanwijzingen dat ’t geen ongeluk betreft – de woordvoerster vertelt dan ook dat de kat niet vast zat aan een touwtje of lijntje, of een halsband droeg waarachter hij had kunnen blijven haken. Op het doodmaken van een dier staat best een straf: drie jaar cel of een boete van maximaal 20.000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Opgehangen kat gevonden in Den Haag
Sluiten