Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 jan 2019 / 07:59 uur

1e klas in vliegtuig spotgoedkoop door foutje

Een gelukje voor klanten van vliegmaatschappij Cathay Pacific. Door een fout kregen zij zondag maar liefst 90 procent korting op tickets voor de eerste klasse. Cathay heeft de verkoop meteen gestopt. Het bedrijf zegt tegen de krant South China Morning Post dat een ,,erg klein aantal” mensen een kaartje heeft weten te bemachtigen. Zij mogen gewoon mee aan boord.

Het ging om een vlucht van de Portugese hoofdstad Lissabon naar Hongkong, de thuishaven van Cathay Pacific. De enkele tickets kostten omgerekend ongeveer 1300 euro. Normaal zou dat bijna 14.000 euro zijn geweest. De reizigers moeten wel overstappen in Frankfurt, Londen of Zürich.

Niet voor het eerst

Op nieuwjaarsdag maakte Cathay dezelfde fout. Toen werden retourtickets van Vietnam naar de Verenigde Staten en Canada aangeboden voor nog geen 800 euro. Het zou gaan om een menselijke fout. Pas na een dag greep Cathay in. De verkoop werd gestopt, maar ook die mensen mochten gewoon mee. De fout kostte het bedrijf miljoenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
1e klas in vliegtuig spotgoedkoop door foutje
Sluiten