Metro en ANP
Metro en ANP Good vibes 13 jan 2019 / 08:30 uur

Doodnormaal: in onderbroek de Amsterdamse metro in

In je onderbroek in de Amsterdamse metro. Gewoon, omdat het leuk is. Dat is de gedachte achter No Pants Subway Ride Amsterdam, in navolging van edities in New York, Londen en Berlijn. Zondag 15.00 uur is de start, bij metrohalte Vijzelgracht.

2002

Het project, bedoeld om medepassagiers te verrassen en op te vrolijken, begon in 2002 in New York. Het was een idee van de humoristische improvisatiegroep Improv Everywhere, die met allerlei onverwachte voorstellingen opduikt op openbare plekken. Zoals een butler in kostuum in het herentoilet van een McDonald’s, balletvoorstellingen op straat, een marathon in liften en pizzabakkers die uitdelen in de trein.

In Amsterdam wordt zondag om 15.00 uur verzameld en houdt een ‘general’ een speech. Om 15.30 uur vertrekt de metro, om drie kwartier later weer bij de Vijzelgracht terug te komen. De deelnemers gedragen zich alsof ze elkaar niet kennen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Doodnormaal: in onderbroek de Amsterdamse metro in
Sluiten