Metro
Metro Nieuws 6 dec 2018 / 09:00 uur

Vertraagde mbo-studenten krijgen financiële hulp

Mbo-studenten die met een goede reden vertraging oplopen en daardoor hun studiefinanciering verliezen, krijgen in de toekomst financiële hulp van het ministerie van Onderwijs. Er wordt volgens het wetsvoorstel jaarlijks 10 miljoen euro voor vrijgemaakt.

Zwanger of ziek

Het gaat om studenten die bijvoorbeeld zwanger of ziek zijn. Ook leden van een studentenraad komen ervoor in aanmerking, evenals minderjarige studenten uit gezinnen met een minimuminkomen.

Het geld wordt verdeeld onder alle mbo-instellingen en die mogen het naar eigen inzicht uitgeven. Met de wet worden mbo’ers ook officieel student. Voor het hoger onderwijs bestaat al een fonds voor vertraagde studenten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vertraagde mbo-studenten krijgen financiële hulp
Sluiten