Metro
Metro Nieuws 6 dec 2018 / 10:25 uur

Openbaar vervoer in Luxemburg straks gratis

In Luxemburg kunnen mensen vanaf aankomende zomer gratis reizen met de trein, tram en bus. De regering wil meer aandacht besteden aan het milieu.

Rijden via Luxemburg

Het gratis reizen is een idee van minister-president Xavier Bettel, die onlangs is verkozen voor een tweede termijn. Je zou het misschien niet verwachten, maar de hoofdstad Luxemburg is al jaren één van de plekken met de meeste files.

Er wonen 110.000 mensen, maar daarnaast reizen er nog eens 400.000 af naar de stad voor hun werk. Ook in andere delen van het land is het druk op de weg, omdat circa 200.000 mensen vanuit Frankrijk, België en Duitsland naar Luxemburg rijden voor hun werk.

Twee euro

Het OV in Luxemburg was altijd al erg betaalbaar. Voor een reis van maximaal twee uur moest je twee euro betalen. Eerder dit jaar werd al besloten dat kinderen en jongeren onder de twintig jaar niet meer hoeven te betalen voor het openbaar vervoer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Openbaar vervoer in Luxemburg straks gratis
Sluiten