Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 dec 2018 / 16:30 uur

Tweede verdachte aangehouden in zaak Humeyra (16)

De politie heeft een tweede verdachte aangehouden in de zaak van de doodgeschoten Humeyra (16). Het gaat om een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij werd donderdag aangehouden in de wijk Rotterdam Delfshaven, zo meldde het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

Meer verdachten

Vlak na de schietpartij van afgelopen dinsdag had de politie de 31-jarige ex-vriend van het slachtoffer al aangehouden. De politie vermoedde al dat de verdachte in een auto naar de school van het meisje was gekomen met minstens twee andere personen. Het OM meldt niet wat de rol zou zijn van de tweede verdachte.

De vermeende dader ging ervandoor in een zwarte Opel Signum, maar werd al snel aangehouden. In zijn auto vonden agenten een vuurwapen.

De politie wil graag mensen spreken die de verdachte hebben gezien of gesproken in de uren voor de schietpartij. Ook hoopt de politie tips te krijgen over de route die de 31-jarige verdachte aflegde na zijn daad. Ook camerabeelden zijn welkom, laat het OM weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tweede verdachte aangehouden in zaak Humeyra (16)
Sluiten