Metro en ANP
Metro en ANP Openbaar vervoer 21 dec 2018

Waarom je wegwerpbekers beter vaarwel kunt zeggen

Drink jij ook steeds vaker je bakkie pleur uit een zelf meegebrachte beker? Je bent niet de enige. Sinds oktober lieten reizigers 60.000 keer koffie, thee of warme chocolademelk niet meer in ‘n kartonnen wegwerpbekertje gooien, maar in hun eigen exemplaar.

Afvalslinger

Wegwerpbekers vormen een flink onderdeel van de hoeveelheid afval op stations. Zo drinken reizigers jaarlijks meer dan 30 miljoen warme dranken terwijl ze op de trein wachten. Wanneer je al die bekers aan elkaar vast zou maken kan er een ‘afvalslinger’ worden gemaakt die even lang is als de afstand van Utrecht tot voorbij Moskou, aldus de NS. Pittige cijfers, dus.

Besparen kan je leren

De NS vindt het gebruik van 60.000 eigen exemplaren een mooi begin, maar het kan nog veel beter. Je draagt niet alleen je steentje bij aan het milieu, maar haalt er zelf vaak ook nog een voordeeltje uit: mensen die hun eigen herbruikbare (thermos)beker meenemen, krijgen in meer dan tweehonderd winkels op stations zeker 25 cent korting op hun drankje. Kan je na een week besparen tóch weer een extra snack van kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Waarom je wegwerpbekers beter vaarwel kunt zeggen
Sluiten