Metro
Metro Nieuws 21 dec 2018 / 16:00 uur

Wow: Belgisch koppel sterft in dezelfde minuut

Samen tot de allerlaatste minuut van je leven, dat hoor je niet zo vaak. Toch gebeurde het bij het Belgische koppel Jos Claes en Gusta Schoovaerts. Ze stierven -na 64 jaar huwelijk- op natuurlijke wijze in dezelfde minuut.

Laatste adem

Kippenvelwaardig is de gebeurtenis zeker. Een medische verklaring voor de unieke situatie is er niet: de zoon van Jos en Gusta vermoedt simpelweg dat zijn ouders ‘samen wilden gaan’. Hij vertelt tegen het Gazet van Antwerpen dat de 89-jarigen ‘eigenlijk niet eens meer de kracht hadden om elkaars handen vast te houden’, maar dat ze tóch tegelijkertijd hun ogen sloten. De dokter heeft geen idee wie van de twee eerder is gegaan. Het koppel heeft samen in bed hun laatste adem uitgeblazen.

Dokters staan voor een raadsel: Jos (89) en Gusta (89) sterven op hetzelfde moment, op natuurlijke wijzeJos en Gusta…

Gepostet von Heist op den Berg vroeger en nu am Donnerstag, 20. Dezember 2018

Minder gezond

Het stel kreeg acht kinderen en verhuisde in 2002 naar een seniorenwoning. De gezondheid van Willem ging de laatste jaren echter in rap tempo achteruit, voor Gusta gold hetzelfde. Zoon Willem benadrukt dat het verdrietig voelt om zijn ouders kwijt te zijn, maar dat het hem -en de rest van zijn broers en zussen- wél gelukkig maakt dat zijn ouders samen op natuurlijke wijze zijn overleden. Ze waren altijd onafscheidelijk, dus het was nóg pijnlijker geweest als één van de twee in zijn of haar uppie de oude dag had moeten slijten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wow: Belgisch koppel sterft in dezelfde minuut
Sluiten