Metro
Metro Nieuws 10 dec 2018 / 10:40 uur

Laatste woorden Khashoggi bekendgemaakt

„Ik kan niet meer ademen”, dat zijn de laatste woorden van Saoedische journalist Jamal Khashoggi. Een bron laat dat aan CNN weten.

Vooropgezet plan

De bron heeft toegang tot een transcript van een audio-opname van de laatste moment van Khashoggi. Volgens de bron is duidelijk dat de dood van de journalist een vooropgezet plan was, dat tot in de puntjes uitgevoerd werd. In tegenstelling tot wat de Saoedische regering zegt; zij hebben het over een losse operatie die verschrikkelijk verkeerd ging.

In de opname is te horen hoe Khashoggi vecht voor zijn leven, terwijl een groep mensen hem om probeert te brengen.

Lichaam

Volgens de bron worden er tijdens het proces meerdere telefoontjes gepleegd, om anderen op de hoogte te houden van wat er gaande is. In het transcript zou ook te lezen zijn dat er op gegeven moment in het lichaam gezaagd wordt. Er wordt gezegd dat er muziek moet worden opgezet, om het geluid tegen te gaan.

Het originele transcript is door Turkije verspreid. Er is echter nooit gezegd hoe het land precies aan de audio is gekomen.

Journalist Khashoggi kwam begin oktober om het leven. Hij ging het Saudische consulaat in Instanbul binnen en kwam nooit meer naar buiten. Twee maanden later is nog steeds niet duidelijk waar zijn lichaam is gebleven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Laatste woorden Khashoggi bekendgemaakt
Sluiten