Metro
Metro Nieuws 9 dec 2018 / 18:15 uur

Laatste voertuig van ingestorte brug Genua gehaald

Zo’n vier maanden na het dramatische instorten van de brug in de Italiaanse stad Genua, is zaterdag het laatste voertuig dat nog op het restant van de brug stond, weggehaald. De brandweer heeft de vrachtauto zaterdag achteruit van de brug gereden.

De Italiaanse autosnelwegbrug stortte 14 augustus tijdens noodweer voor een groot deel in. Daarbij kwamen 43 mensen om het leven.

Bouw nieuwe brug

Over ongeveer een week wordt de bouw van de nieuwe brug gestart, die in 2020 af moet zijn. De Italiaanse architect Renzo Piano, die uit Genua komt, heeft hiervoor de opdracht gekregen. „Deze moet duizend jaar blijven staan. Hij wordt gemaakt van staal en zal eenvoudig zijn", aldus Piano.

Onderzoek

De oude brug stortte over 200 meter samen met een pijler in. De brug werd in 1967 geopend en wordt ook wel de Morandi-brug genoemd, naar de architect Riccardo Morandi (1902-1989). Het Italiaanse openbaar ministerie heeft een onderzoek ingesteld naar onder meer Autostrade per l’Italia, de exploitant van de autosnelweg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Laatste voertuig van ingestorte brug Genua gehaald
Sluiten