Metro
Metro Nieuws 4 dec 2018 / 16:39 uur

Kindermoordenaar komt na 45 jaar vrij

In 1973 werd in het Britse Worcester een babysitter veroordeeld tot levenslang voor de moord op drie kinderen. Deze David McGreavy, die de kleine lichaampjes op het tuinhek spietste, komt nu waarschijnlijk op vrije voeten.

De moeder van de kinderen, destijds vier, twee en negen maanden oud, smeekte de reclasseringscommissie om de man langer vast te houden. Desondanks oordeelde de commissie dat McGreavy, ook wel het Monster van Worcester genoemd, aanzienlijk is veranderd in de 45 jaar dat hij nu vast zit. Volgens de BBC is dat de reden dat hij nu vrijgelaten mag worden.

Kans op herhaling klein

Na het proces tegen McGreavy kreeg de moeder van de kinderen te horen dat het zo’n gruweldaad betrof, dat zij zich geen zorgen hoefde te maken dat haar voormalig babysitter ooit nog vrij zou komen. Zij voelt zich nu ‘verraden’ door de uitspraak van de reclasseringscommissie.

De commissie gaf aan ‘het verwoestende effect van de moorden op het leven van de vrouw’ in overweging te hebben genomen. Toch zegt de commissie de ‘problemen te begrijpen die destijds het handelen van McGreavy hebben veroorzaakt’. Zij schatten de kans dat McGreavy nog een keer de fout ingaat dan ook zeer klein. Zijn zelfbeheersing zou ‘verbeterd zijn’ en hij heeft geleerd om ‘kalm te blijven in stressvolle situaties’.

Huilen

McGreavy bekende de moorden te hebben gepleegd omdat één van de drie kinderen niet ophield met huilen. Hij huurde destijds een kamer bij het gezin. Over zijn vrijlating wordt door de autoriteiten al tien jaar gediscussieerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kindermoordenaar komt na 45 jaar vrij
Sluiten