Erik Jonk
Erik Jonk Geld & Carrière 4 dec 2018
Leestijd: 3 minuten

Twee banen! Talje krijgt er volop energie van

Talje (31) koos voor twee banen tegelijk: ze is zelfstandig architect én werkt via Olympia op de bloemenveiling. Waarom geeft juist deze combinatie haar meer energie en voldoening?

„Toen ik in 2015 mijn eigen architectenbureau startte, liep het meteen goed en had ik leuke opdrachten. Maar ik werkte veel alleen en wilde meer contact met anderen. Omdat ik echt een mensen- mens ben, dacht ik: misschien moet ik iets voor erbij zoeken.” Aan het woord is Talje, die meer contact met collega’s wilde en via Olympia een mooie kans kreeg. „Ik werd distributiemedewerker op de bloemenveiling. Eerst op uit- zendbasis en binnen een paar jaar was ik teammanager in vaste dienst. Mijn twee banen hebben niets met elkaar te maken, maar ik vind het geweldig: ’s ochtends bloemen, ’s middags huizen en kantoren.”

Voldoening waar ze naar zocht

Als je werkt en daarmee bijdraagt aan wat belangrijk is voor jou of voor anderen, geeft dat betekenis, zo luidt de visie van Olympia. Kortom: wat jij doet, doet ertoe. Daar helpt Olympia graag bij. Ook Talje vond zo de voldoening waar ze naar zocht. „Als architect werk ik aan gebouwen. Ik kan wel iets heel moois bedenken, maar ik doe het niet voor mezelf. Mijn klanten moeten zich er prettig in voelen”, vertelt ze.

In haar teammanager-job voelt Talje zich trots als mensen zich gewaardeerd voelen. „ Als ik iets doe, wil ik het ook goed doen. En ik vind het ook heel prettig als dat gewaardeerd wordt. Vanaf het begin deed ik keihard mijn best. De logistiek manager waardeerde dat. Zij wil bijvoorbeeld geen onderscheid maken tussen uitzendkrachten en vaste krachten. We doen het samen. In die geest ga ik verder.”

Voor dag en dauw

Betekenisvol werk dus, in twee banen tegelijk. Zo geniet Talje met volle teugen – ook al begint zij elke morgen voor dag en dauw om half zes. Ze is er echt voor de ander. „Ik neem initiatief en stimuleer anderen. Ik vind het tof als iedereen meedenkt. Dan haal je het meeste uit elkaar. Ik kan goed luisteren en ga ook aan de slag met wat mensen inbrengen. Dat geeft me energie en het gevoel dat mijn werk ertoe doet. Als ik twee keer iemand ergens over hoor, denk ik al dat iets beter kan en formeer ik een groep- je. Iedere dag kunnen we samen wel iets verbeteren!”

Werk van betekenis

‘Olympia geeft werk betekenis’, is de belofte van de arbeidsbemiddelaar met vestigingen in heel Nederland. Olympia voert daarover campagne en nodigt mensen die daar benieuwd naar zijn uit om op gesprek te komen. Werk is er volop: van commercieel en logistiek medewerkers tot monteurs, van heftruckchauffeurs en schoonmakers tot klantenservicemedewerkers. Iedereen is welkom om te ontdekken via welk werk hij/ zij zijn/haar unieke waarde kan inzetten om net als Talje, na een dag in de bloemen en de huizen, al weer zin te hebben in de volgende morgen. Heb jij belangstelling? Kijk dan eens op www.olympia.nl (op deze website kun je je ook inschrijven).

In samenwerking met Olympia Nederland.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.