Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Doorrijder vrijgelaten na dodelijk ongeval

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie heeft dinsdag laten weten dat de 37-jarige Bosschenaar die zondag werd aangehouden, omdat hij was doorgereden na een aanrijding die een zeventienjarig meisje het leven koste, is vrijgelaten. De huidige verdenking is volgens de woordvoerder onvoldoende om hem langer vast te houden.

Er is vooralsnog onvoldoende bewijs voor dood door schuld. De politie verdenkt hem alleen van doorrijden na een ongeval, aldus de woordvoerder.

Alcohol en hennep

Het meisje werd in de nacht van zaterdag op zondag geschept door een auto waarvan de bestuurder doorreed. De vermoedelijke veroorzaker werd later op zondagochtend gezien en aangehouden in een beschadigde auto.

Op het moment van zijn aanhouding was hij onder invloed van alcohol en in de auto werd ook een kleine hoeveelheid hennep aangetroffen. Of de man ook onder invloed was tijdens het ongeluk moet nog worden vastgesteld.

Shock

Zijn advocate Tineke van der Zanden vertelde dinsdag in het Brabants Dagblad dat de man in shock is geraakt toen hij het meisje zag liggen en in paniek is vertrokken. Ze wilde dinsdag geen nader commentaar geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.