Metro
Metro Nieuws 18 dec 2018 / 18:59 uur

Een op drie Nederlanders ziet op tegen kerstborrel

De jaarlijkse kerstborrel op het werk, je komt er niet onder uit. Een onderzoek van Panelwizard voor Acties.nl wijst uit dat maar liefst 35% van de werknemers de kerstborrel als een verplichting beschouwt. Een op vijf heeft zich zelfs al eens ziek gemeld.

Werknemers zijn bovendien niet zo’n fan van +1 borrels. 53% van de 1.196 ondervraagden laat hun partner liever thuis. Vrouwen stellen het gezelschap van hun partner nog minder op prijs dan mannen: 60% komt het liefste alleen. En soms is dat maar goed ook. Bijna een op de tien werknemers geeft aan ooit intiem te zijn geweest met een collega tijdens de kerstborrel.

Stommiteiten

Maar daar blijft het niet bij, werknemers begaan namelijk nog veel meer stommiteiten tijdens het kerstfeest. Drank doet rare dingen met een mens. Maar liefst 11% van de mannen en 5% van de vrouwen heeft spijt van iets wat ze deden of zeiden tijdens de kerstborrel. Het is en blijft uiteindelijk een professionele gelegenheid, dus alles wat je zegt kan tegen je worden gebruikt. Hoe onschuldig het ook mag lijken na enkele glaasjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een op drie Nederlanders ziet op tegen kerstborrel
Sluiten