Metro
Metro Nieuws 18 dec 2018 / 18:18 uur

Visagist koningin Máxima verdacht van juwelenroof

Een Belgische visagist wordt ervan verdacht niet alleen oog te hebben voor de natuurlijk schoonheid van zijn klantenkring, – die bestaat uit niemand minder dan koningin Máxima – maar ook voor hetgeen om hun nek hangt. J.V. is in Brussel aangehouden op verdenking van juwelendiefstal.

Indrukwekkende klantenkring

Volgens Franstalige en Belgische media is de man in Schaarbeek opgepakt en gehoord over het verdwijnen van juwelen van de familie van de groothertog van Luxemburg. De visagist vertelde enkele jaren geleden nog op tv dat koningin Máxima en de Belgische koningin Mathilde deel uitmaken van zijn indrukwekkende klantenkring. Dit televisiegesprek vond plaats niet lang nadat koning Filip hem het predikaat hofleverancier had verleend.

Het verhoor van de visagist zou uren in beslag hebben genomen. Onbekend is of justitie verdere stappen zal nemen. Wel is vernomen dat de visagist alle betrokkenheid ontkent. Verschillende Belgische media schrijven dat de visagist verdacht wordt van het stelen van de kroonjuwelen van de Luxemburgse groothertog Henri en zijn vrouw Maria Teresa.

Geen spoor van inbraak

De juwelen zijn verdwenen, zonder dat er een spoor van inbraak is aangetroffen. Dit zou kunnen betekenen dat er een ‘insider’ bij betrokken is geweest. Het hof in Luxemburg bevestigde enkel dat er kroonjuwelen verdwenen zijn. De krant Luxemburger Wort bevestigd dat er in juni vorig jaar aangifte is gedaan van de diefstal.

De visagist behoorde tot de hofleveranciers die tekenend zijn voor de styling van koningin Mathilde. Naast onze Koningin Máxima, maakten ook de koninginnen Paola en Silvia weleens gebruik van de diensten van J.V.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Visagist koningin Máxima verdacht van juwelenroof
Sluiten