Bregje Simons
Bregje Simons Nieuws 23 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Arnhemse man verdacht van vermoorden 12-jarige zoon

Er is zaterdag een 12-jarige jongen gevonden in een woning in Arnhem. Zijn 40-jarige vader is aangehouden als verdachte. Die geruchten gingen zaterdag al en de politie heeft dit zondag bevestigd.

Agenten troffen zaterdagochtend een geëmotioneerde man aan na een melding. Hij werd aangehouden en naar een ziekenhuis gebracht. In de woning vonden ze vervolgens het lichaam van de jongen. De politie heeft zijn doodsoorzaak niet officieel bekendgemaakt.

Twee meldingen

De politie was vrijdagavond al twee keer naar de woning gegaan na meldingen dat er iets aan de hand zou zijn. De eerste keer hoefde niet te worden ingegrepen, de tweede keer deed niemand de deur open. Waarom de agenten naar het huis waren gegaan en wie de meldingen had gedaan, wil de politie niet zeggen. Het is niet bekend of de vader al in beeld was bij politie en bij hulpverlening.

De Gelderlander meldde dat er ook nog een 15-jarige zoon in de woning was en dat hij wist te ontkomen. De politie kan dat nog niet bevestigen.

Burgemeester rouwt

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft bedroefd gereageerd op het familiedrama in zijn stad, waarbij zaterdag een 12-jarige jongen omkwam. ,,Het verdriet van het familiedrama dat gisteren heeft plaatsgevonden, is niet met woorden te vatten. Wij rouwen mee met de moeder, de broertjes en zusjes, grootouders, directe familie, vriendjes en klasgenootjes van het slachtoffer. De kersttijd heeft een rouwrand, zo voelen wij dit. De politie onderzoekt de toedracht en ik hoop dat het helpen zal om ooit een omgang te vinden met dit grote verdriet”, aldus Marcouch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.