Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 nov 2018 / 18:49 uur

Zorgaanbieders verleiden patiënten met iPhones

Het mag niet, toch gebeurt het. Zorgaanbieders die patiënten cadeaus of geld aanbieden als ze bij hen komen voor zorg. Zo ontdekte RTL Nieuws. De politiek en zorgverzekeraars zijn woedend.

‘Welkom bij een nieuw leven’, is de kop waarmee verslavingszorgverlener SGGZ potentieel nieuwe patiënten op de website verwelkomt. Pontificaal in beeld: ‘gratis iPhone XR.’

Een gloednieuwe iPhone

De voorwaarden liegen er niet om: als je je komend jaar verzekert bij een van de verzekeringen die door SGGZ zijn aangewezen en een behandeling tegen je verslaving bij SGGZ in een keer helemaal afrondt, krijg je een gloednieuwe iPhone XR cadeau.

Verzekeraar ONVZ werd vorig jaar geconfronteerd met een vergelijkbare situatie. Een bedrijf dat wijkverpleging levert, verwees haar patiënten door naar verzekeringen van ONVZ. In ruil daarvoor kregen die patiënten maandelijks ruim 53 euro korting op hun verzekering.

Cashen

Het gaat deze zorgaanbieders erom klanten te lokken zodat ze zelf meer geld kunnen cashen. De cadeaus worden betaald met ons premiegeld. „Dat zouden we niet moeten willen", stelt de verzekeringsmaatschappij ONVZ.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zorgaanbieders verleiden patiënten met iPhones
Sluiten