Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Verdachte vast in zaak vier doden Enschede

In Enschede is een 26-jarige man opgepakt, die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de schietpartij in dezelfde stad, waarbij afgelopen dinsdag vier mannen om het leven kwamen. De politie pakte de man diezelfde avond al op, maar maakte de aanhouding pas donderdagavond bekend.

Een tweede man die werd aangehouden is weer op vrije voeten. Hij geldt ook niet meer als verdachte. De rechter-commissaris beslist vrijdag of de 26-jarige Enschedeër langer vast blijft zitten.

Wiethandel

Na de fatale schietpartij maakte de politie bekend dat twee van de vier mannen die dood werden gevonden eerder waren opgepakt in een zaak rond wiethandel. In het pand waar ze werden doodgeschoten, vond de politie in juni gedroogde henneptoppen. In afwachting van hun strafzaak waren ze vrijgelaten. Maar of de wiethandel ook te maken heeft met de dodelijke schietpartij, is nog onduidelijk.

Volgens gegevens van de Kamer van Koophandel is in het bedrijfspand een groothandel voor de import en export van tuinartikelen gevestigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.