Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 12 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Vader 4,5 jaar cel na mishandelen stalker dochter

De ‘wraakvader’ die de stalker van zijn tienerdochter zelf hardhandig aanpakte, is in hoger beroep veroordeeld tot 4,5 jaar cel. De 53-jarige Helmonder Mario H. kreeg eerst tien maanden celstraf vanwege mishandeling, maar daar was het Openbaar Ministerie (OM) het niet mee eens.

Ex-tbs’er

Mario H. ging door het lint omdat zijn 14-jarige dochter door een veel oudere man uit Eindhoven werd lastiggevallen via internet. De 46-jarige ex-tbs’er Jack S. probeerde af te spreken met zijn dochter. Mario H. mishandelde Jack S. zodanig dat hij in het ziekenhuis belandde. H., ook wel bekend als de ‘wraakvader’, had voor zijn daad aangekondigd dat hij naar de man toe zou gaan en mikte volgens het OM met een schep op zijn hoofd. De man kreeg van de rechtbank in het eerste vonnis tien maanden celstraf opgelegd.

Hogere straf

Daar ging het OM tegen in hoger beroep omdat ze de straf te laag vinden. Zij hadden eerst voor poging tot moord 6 jaar tegen H. geëist. Nu is de Helmonder veroordeeld tot 4,5 jaar cel.

Dat is een consequentie die hij aanvaard, zegt H. Zijn ex-vrouw Nathalie meldt: „Hij heeft gezegd: ‘Als ik 30 jaar moet zitten, dan is dat maar zo. Als mijn kind maar veilig is’.” Vanochtend postte H. nog op Facebook een bericht. „Lieve vrienden/innen, mochten jullie een tijd niks van mij horen, dan weten jullie waarom. Love jullie.”

Held

Nathalie vertelde eerder in RTL Late Night dat ze Mario H. een held vindt. „Mijn dochter is echt niet het enige meisje dat door die man benaderd is”, zei ze. „Er zijn zeker 19 meisjes die gemeld hebben dat hij ook met hen contact heeft gezocht. Ik ben trots dat Mario ook al die meisjes toch eigenlijk gewoon gered heeft.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vader 4,5 jaar cel na mishandelen stalker dochter
Sluiten