Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 nov 2018 / 16:04 uur

Transavia gaat uit nood eigen piloten opleiden

Vliegtuigmaatschappij Transavia heeft donderdag bekend gemaakt vanaf volgend jaar te starten met een beroepsopleiding tot vlieger. De vliegtuigmaatschappij hoopt op deze manier het tekort aan piloten op te kunnen vangen.

Kandidaten die de opleiding succesvol doorlopen kunnen volgens de vliegtuigmaatschappij daarna meteen aan de slag. Op dit moment zijn er 650 piloten in dienst bij Transavia. De vraag naar nieuwe piloten zal naar verwachting de komende jaren flink toenemen.

Vliegen in een Boeing 737

De nieuwe opleiding zal volgens Peter Smit, hoofd vliegdienst bij Transavia, van start gaan met een klas van twaalf studenten. „De opleiding zal ongeveer twintig maanden in beslag nemen” stelt hij.

Met het succesvol doorlopen van de opleiding ontvangen de kandidaten hun zogeheten Multi-Crew Pilot Licence (MPL). Hiermee wordt het voor de beginnend piloten mogelijk te werken in een meervoudig vlieger gecertificeerd vliegtuig, zoals de Boeing 737.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Transavia gaat uit nood eigen piloten opleiden
Sluiten