Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Ontvoerde en vermoorde kat gevild teruggevonden

In Utrecht is een kat op een wel heel tragische manier om het leven gekomen. Het beestje verdween 4 november uit de Watervogelbuurt en werd donderdag gevild op de stoep van Veilig Thuis in Overvecht teruggevonden. Bij de organisatie die zich richt op jeugdzorg, werd de vacht van het beestje door de brievenbus geduwd.

Ontvoerd en vermoord

Het beestje woonde bij haar baasje Rianne Steenbeek en haar vriend Niels. Kip, zoals het beestje heette, had een even oud broertje Karel. Volgens Rianne speelden de twee regelmatig buiten en stond het raam daarom daarom altijd open. „Elk kwartier kwamen ze langs om een aai te halen of om te eten. Rond vijf uur in de middag duurde het ineens een uur voordat ze terugkwamen. Ik ben gaan zoeken en Karel kwam al snel miauwend aanlopen. Van Kip geen spoor, terwijl ze normaal altijd direct komt als ik met kattensnoepjes rammel” aldus Rianne tegenover RTV Utrecht.

Ook na een oproep op Facebook werd Kip niet teruggevonden. „Op donderdag belde ineens de politie. Kip was terecht. Ze bleek ontvoerd en vermoord. De dader heeft haar gevild en het lijkje op de stoep gelegd bij Samen Veilig Midden Nederland in Overvecht.”

Naderhand bleek dat de vacht van Kip kilometers verderop door de brievenbus van een kantoorpand aan de Tiberdreef is geduwd. Medewerkers van de dierenambulance lazen de chip van de kat en kwamen op die manier Rianne en haar vriend op het spoor.

Gruwelijke daad

Samen Veilig Midden Nederland bevestigt het verhaal. Volgens woordvoerder Florine Lengkeek was het voor de collega die de dode kat aantrof een afschuwelijk gezicht. „Het is een incident dat indruk heeft gemaakt op alle collega’s. In het bijzonder natuurlijk op de collega’s die geconfronteerd zijn met de dode kat. Samen Veilig Midden-Nederland heeft aangifte gedaan bij de politie en ook zelf maatregelen genomen. Inmiddels hebben wij begrepen dat het om een gestolen kat gaat. Ons medeleven gaat zeer uit naar de eigenaar van de kat.”

Vooralsnog is onduidelijk wie verantwoordelijk is voor deze gruwelijke daad. De politie heeft getuigen opgeroepen zich te melden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ontvoerde en vermoorde kat gevild teruggevonden
Sluiten