Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 23 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Hond in traktor rijdt onfortuinlijke baas dood

Een zeer rijke Britse grootgrondbezitter North Somerset, in Engeland is om het leven gebracht door zijn eigen trouwe viervoeter. Het ongeluk vond plaats nadat de man zijn tractor had verlaten en zijn hond in de cabine achterliet tijdens tuinwerkzaamheden.

Vermoedelijk heeft is hond in aanraking gekomen met de versnellingspook waardoor het voertuig in beweging kwam, hierbij werd zijn baasje op fatale wijze geplet. Het slachtoffer is Derk Mead, een landeigenaar met vele miljoenen op zijn rekening.

Hond in cabine

De vader van drie kinderen werd op 4 juni vorig jaar door zijn eigen tractor meegesleurd en werd vervolgens verpletterd door het voertuig dat tegen een hek opbotste. Een combinatie van een zware verwonding aan de ruggengraat en verstikking hebben hem het leven gekost. Toen zijn zoon de man aantrof, belde hij direct het alarmnummer. Toegesnelde hulpverleners hebben de 70-jarige man nog geprobeerd te reanimeren maar dit mocht niet meer baten.

Het tragische ongeval werd veroorzaakt door zijn eigen hond. „In de traktor was een nadat het slachtoffer het voertuig verliet nog een klein hondje aanwezig. Vermoedelijk was het diertje actief aan het bewegen waardoor hij tegen de versnellingspook aan viel. Daarna is hij met zijn pootjes aan het stuur gaan hangen waardoor het voertuig in beweging kwam,” licht inspecteur Simon Chilcott toe aan The Independent

Om de motor te starten zijn drie dingen nodig: een sleutel – die vermoedelijk nog in het contact zat – en twee pedalen. Aan de linkerzijde – in Nederland rechts – van de chauffeursstoel bevindt zich een versnellingspook en een handrem. Het is vrij lastig om deze in te verplaatsen zonder kracht te zetten. Toch is dit per abuis gebeurd door het lijf van de viervoeter waardoor het landbouwvoertuig vooruit ging. De nabestaanden spreken van een zeer tragisch incident.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hond in traktor rijdt onfortuinlijke baas dood
Sluiten