Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 23 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Thierry Baudet noemt muzieksmaak Tweede Kamer ‘kut’

FvD-voorman Thierry Baudet is niet bepaald te spreken over de muzieksmaak van zijn Haagse collega’s. De bewoordingen in een geagiteerde email die werd verzonden in de nacht van donderdag op vrijdag om half drie aan nagenoeg alle Kamerleden, liegen er niet om.

Volgens Baudet zouden de volksvertegenwoordigers naar ‘enorme kutmuziek’ luisteren, waarna hij zich afvroeg waar klassieke componisten zoals Brahms, Beethoven en Strauss waren. Hiermee verwees hij naar de publicatie van de zogenaamde ‘Kamer Top 150’ waarbij Kamerleden hun favoriete nummers konden indienen, met als eindresultaat een soort van Haagse hitparade.

Ja, dit is echt. ©Screenshot, anoniem kamerlid/AD

Kamer Top 150

Een anoniem Kamerlid maakte een screenshot van de uitspatting en deelde deze met journalisten van het Algemeen Dagblad. De Kamer Top 150 is een idee van Maurits von Martels (CDA) en Zohair el Yassini (VVD), zij vroegen hun 148 mede-volksvertegenwoordigers wat hun favoriete liedjes waren. In december wordt de Haagse hitlijst gepubliceerd, blijkbaar heeft Baudet de kandidatenlijst al even bekeken.

Von Martels en El Yassini herkennen zich niet in dit geschetste beeld en menen dat de lijst juist een vrij goede afspiegeling wordt van verschillende muzieksmaken met voor ieder wat wils. Bovendien zou de aantijging onjuist zijn aangezien Strauss en Brahms in het de Kamerparade voorkomen, zo verzekert Von Martels aan het AD. De Kamerleden willen de definitieve Top 150 gaan presenteren tijdens de Top2000 die tussen Kerst en Oud en Nieuw wordt uitgezonden op Radio 2. Volgens hen is er juist ook ruimte voor klassieke Kamermuziek.

Het is niet bekend of de lavendelliefhebber van het Forum voor Democratie alcohol heeft genuttigd toen hij deze e-mail om half drie ‘s nachts naar zijn collega’s verstuurde. Hij was vrijdagmiddag niet bereikbaar voor een toelichting.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.