Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 okt 2018 / 07:35 uur

Zware aardbeving bij het Griekse eiland Zakynthos

Een aardbeving met een kracht van 6.8 op de schaal van Richter heeft het westen van Griekenland getroffen. Het epicentrum lag in de buurt van het eiland Zakynthos, dat meldt de Amerikaanse geologische dienst USGS.

Naschokken

Bij de beving zijn naar alle waarschijnlijkheid geen gewonden gevallen, wel is er schade. Op veel plaatsen is de stroom uitgevallen en scholen blijven vrijdag dicht om deze op veiligheid te controleren. In de uren na de beving waren er nog enkele sterke naschokken.

De beving vond op slechts tien kilometer diepte plaats, waardoor de kracht versterkt werd. In de Ionische Zee vinden vaak grote aardbevingen plaats. In 1953 was er een beving met een kracht van 7.2 in de regio die aan bijna vijfhonderd mensen het leven kostte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zware aardbeving bij het Griekse eiland Zakynthos
Sluiten