Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 26 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Zet je muts maar op: de kou stroomt ons land binnen

Dit weekend nog geen plannen? Dan heb je mooi tijd om de winterjassen, handschoenen, sjaals en mutsen van zolder te halen. Zondagnacht stroomt er namelijk een koude lucht vanuit Scandinavië ons land binnen, waardoor je zomergevoel in één klap verdwenen is: de temperatuur ligt dan rond het vriespunt.

Brr…

Maandag wordt er een gevoelstemperatuur van een paar graden boven nul verwacht. Door de stevige wind kan het zo koud aanvoelen.

Met een temperatuur tussen de 4 en 7 graden begint je nieuwe werkweek dus met flink wat kippenvel. Het is géén record, maar normaal schommelt het in deze periode tussen de 12 en 13 graden.

Maar we mogen niet klagen (al doen we dat waarschijnlijk toch). Het is even bikkelen, maar na dinsdag wordt de temperatuur zachter. Géén strandweer, maar met een graad of 15 kun je die handschoenen weer in de kast leggen.

Daarnaast hebben we een zachte én zonnige herfst gehad. Met landelijk 68 mm is het zeer droog geweest. Normaal valt er twee keer zo veel neerslag, meldt Weeronline.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zet je muts maar op: de kou stroomt ons land binnen
Sluiten