Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 okt 2018 / 12:20 uur

Wim Anker: “Twan Huys gebruikte mij als lokeend”

Het Zwarte Pieten over de uitzending van RTL Late Night van afgelopen vrijdag is nog lang niet afgelopen.

De Friese advocaat Wim Anker is absoluut niet te spreken over het gedrag van Twan Huys. Hij meent te zijn gebruikt als een ‘lokeend’ om zo Jenny Douwes aan tafel bij de talkshow te krijgen.

Zwarte Piet

„Anker krijgt geen enkele vraag, hij komt alleen aan het woord omdat hij zelf inbreekt. Hij is gebruikt als lokeend om Jenny Douwes naar de studio te krijgen en het gesprek gaat alleen over Zwarte Piet, waar hij het nou juist pertinent niet over wilde hebben", aldus een verklaring op de site van het kantoor van Anker.

Hij reageert hiermee op uitlatingen die Huys maandag deed over de ophef rond de uitzending van RTL Late Night van vrijdag. Eerder stelde het advocatenkantoor al dat het programma een kat in het nauw was.

Blokkeerfriezen

In die uitzending kreeg Jenny Douwes, het zelfbenoemde boegbeeld van de ‘blokkeerfriezen’, tegen haar zin in anti-Piet-activist Jerry Afriyie bij haar aan tafel geplaatst.

„Niemand is blij met hoe het is gegaan, het was niet onze bedoeling. Heel vervelend", zei Huys maandagavond. „Helaas geen excuses of een spijtbetuiging van de presentator", stelt Anker vast.

Volgens de advocaat heeft RTL Late Night in de voorgesprekken nooit aangegeven dat er een discussie over Zwarte Piet zou plaatsvinden. Het gesprek zou volgens Anker gaan over de rechtszaak over de blokkade-actie op de A7 tijdens de nationale sinterklaasintocht in 2017.

Anker krijgt onder meer bijval van Johan Derksen die in de uitzending van Veronica Inside Twan Huys onbetrouwbaar noemde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wim Anker: “Twan Huys gebruikte mij als lokeend”
Sluiten