Metro
Metro Nieuws 12 okt 2018 / 20:34 uur

Weer een geweldsincident bij ‘geloosd’ Vindicat

Het blijft maar misgaan bij de Groningse studentenvereniging Vindicat. Begin oktober werd nog bekendgemaakt dat de RUG en de Hanzehogeschool de banden met de vereniging verbreken voor dit schooljaar.

Nu bevestigt een woordvoerder van de politie, na een bericht van het Dagblad van het Noorden, dat er onlangs een aangifte is gedaan van een mishandeling.

Slachtoffer deed aangifte

Wat er precies is gebeurd, wil de politie niet vertellen, evenals hoeveel personen er bij de mishandeling betrokken waren en wat voor letsel het slachtoffer heeft. De mishandeling zou hebben plaatsgevonden op 1 oktober in het verenigingshuis op de Grote Markt.

„We hebben de zaak in onderzoek”, zegt de politie. De secretaris van de vereniging bevestigt dat er een incident heeft plaatsgevonden. „Wij hebben zelf ook aangifte gedaan van de situatie bij de politie en staan in nauw contact met hen. Het doel hiervan is om te achterhalen wat er precies gebeurd is.”

‘Juiste beslissing gemaakt’

Vindicat meldde het incident, zoals dat hoort, bij de ACI (Advies Commissie Introductietijden). Zo wist het College van Bestuur van de universiteit van het geweldsincident. „Het incident is voor ons een bevestiging dat we het juiste besluit hebben genomen”, zegt een woordvoerder.

Vindicat krijgt dit studiejaar geen bestuursbeurzen en is niet welkom op officiële gelegenheden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weer een geweldsincident bij ‘geloosd’ Vindicat
Sluiten