Metro
Metro Nieuws 3 okt 2018 / 14:04 uur

Stint sleept minister voor de rechter vanwege verbod

Het bedrijf achter de stint brengt woensdag naar buiten dat het minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) voor de rechter sleept. Aanleiding is het besluit om de elektrische bolderkar te verbieden op de openbare weg. Volgens het bedrijf is het besluit ongefundeerd.

Gevaarlijke situaties

Het bedrijf liet eerder al aan het ministerie en ILT weten een kort geding aan te spannen waarmee het besluit van de minister aangevochten kan worden. Volgens RTL Nieuws hebben bronnen bevestigd dat het geding volgende week zal aanvangen.

ILT kwam maandag met een analyse waaruit bleek dat er bij de stint problemen kunnen ontstaan door stroomuitval, en dat er problemen zijn met de gashendel en de handrem. Hierdoor zouden er gevaarlijke situaties op de weg kunnen ontstaan.

Ingrijpende gevolgen

Edwin Renzen, directeur van Stint Urban Mobility, liet gister al weten het niet eens te zijn met deze analyse. Het bedrijf stapt mede daarom naar de rechter, en is van mening dat de ILT ondeugdelijk onderzoek heeft geleverd. Zo zouden sommige onderzoeken niet grondig, of helemaal niet zijn uitgevoerd.

Daar komt bij dat het besluit ingrijpende gevolgen heeft voor het bedrijf, en voor organisaties in de kinderopvang. Er wordt door het bedrijf getwijfeld aan het feit of minister van Nieuwenhuizen wel op de hoogte was van alle feiten, voordat zij haar besluit nam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stint sleept minister voor de rechter vanwege verbod
Sluiten