Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 okt 2018 / 08:39 uur

Sterke verschillen tussen oogmetingen opticiens

De ene oogmeting is de andere niet, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De bond stuurde twintig proefpersonen op pad voor oogmetingen bij bekende landelijke opticiens en naar zelfstandige opticiens. Ook twee optometristen van de Hogeschool Utrecht deden mee aan de proef.

Grote verschillen

Uit de praktijkproef bleek dat oogmetingen sterk verschillende uitkomsten opleveren. Bij elke keten was er wel een oogmeting die sterk afweek van de overige metingen bij dezelfde persoon, zegt de bond.

De grootste kans op een goede oogmeting bij je bij Specsavers en Eye Wish. Deze ketens lieten het minst vaak een meting zien die afweek van de overige metingen. Eyelove kwam het vaakst tot een afwijkende oogmeting. Maar, benadrukt de bond, geen enkele keten doet het duidelijk beter dan de andere.

Geen exacte wetenschap

Volgens de Consumentenbond is een oogmeting geen exacte wetenschap, maar kan deze beïnvloed worden door het tijdstip van de dag of een verkoudheid. De bond adviseert consumenten die ontevreden zijn over hun nieuwe bril, terug te gaan naar de winkel. De meeste opticien-ketens beloven dan een andere bril of geld terug te geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Sterke verschillen tussen oogmetingen opticiens
Sluiten