Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 okt 2018 / 17:35 uur

Onderzoek naar herkomst gevonden leeuwenwelp

De opmerkelijke vondst van zondagmiddag krijgt nog een (leeuwen)staartje. Een voorbijganger vond een leeuwenwelp in een weiland en de Nederlandse Voedsel- en Waren autoriteit (NVWA) vraagt zich nu af waar het dier vandaag is gekomen.

Hondenbench

De voorbijganger zag het dier in de Utrechtse plaats Tienhoven, waar het in een weiland in een hondenbench zat. Met hulp van een dierenarts, de politie en de NVWA kon de welp naar een veilige plek gebracht worden. Het is inmiddels opgevangen door Stichting Leeuw op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna en wordt op zo’n vier maanden oud geschat.

Onderzoek naar herkomst gevonden leeuwenwelp
De gevonden leeuwenwelp / ANP

Dat een leeuwenwelp in Nederland gevonden wordt, komt zo goed als niet voor, vertelt een woordvoerder van de NVWA. Ook bij Stichting Leeuw hebben ze niet eerder een welp op deze manier binnengekregen, meestal komen dieren namelijk vanuit circussen bij de stichting. Directeur Robert Kruijft vermoedt dat de leeuw niet uit Nederland komt.

De NVWA onderzoekt momenteel waar het dier vandaan komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onderzoek naar herkomst gevonden leeuwenwelp
Sluiten