Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 okt 2018 / 18:11 uur

Halve ton opgehaald bij eerste Madurodam Marathon

De eerste editie van de Madurodam Marathon heeft meer dan een halve ton opgehaald. In totaal staat de teller op 51.868 euro. Het geld gaat naar de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).

Naar school

De deelnemers van de marathon waren overwegend kinderen, in totaal deden er 247 mensen mee. Er werd overigens geen 42 kilometer gelopen: de schaal van Madurodam werd aangehouden. Dat is namelijk 1:25 en dus werd er een afstand van 1,69 kilometer afgelegd.

De deelnemers haalden samen 25.394 euro op, wat uiteindelijk door Madurodam nog verdubbeld werd. Het geld gaat naar het project Samen naar School van de NSGK. Daarmee kunnen drie schoolklassen voor gehandicapte kinderen op reguliere basisscholen worden gebouwd. „De lokalen zijn afgestemd op de behoeften van de kinderen, zo krijgen ze bijvoorbeeld fysiotherapie of logopedie", zegt een woordvoerster. Volgens haar zijn ouders „ongelofelijk blij dat ze de keuze hebben om hun kind op een reguliere school onderwijs te laten volgen".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Halve ton opgehaald bij eerste Madurodam Marathon
Sluiten