Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 4 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Engste horror van 2018’ Hereditary in 80 bioscopen

Horrorfans, houd je vast: Hereditary, de engste horrorfilm van het jaar, komt naar Nederland en gaat hier in maar liefst tachtig zalen in première.

De film gaat over de Grahams, een Amerikaanse familie waarvan de oma net is overleden. Het is vooral kleindochter Charlie die lijdt onder het verdriet, maar langzaam maar zeker blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Moeder Annie ontdekt meer en meer afschuwelijke dingen over haar voorouders en moet een duister pad inslaan om haar gezin te redden van het noodlot.

De hoofdrollen in Hereditary worden gespeeld door Toni Collette, Gabriel Byrne en Ann Dowd. De film wordt ook wel The Exorcist van nu genoemd.

Hereditary

De première van Hereditary vindt plaats op vrijdag 8 juni en zal dus in tachtig bioscoopzalen in Nederland te zien zijn. Het is voor het eerst dat een horrorfilm in die omvang in Nederland geopend wordt.

Volgens berichten in de Amerikaanse media zouden bezoekers huilend en gillend de zaal uit zijn gerend bij de film. Een ooggetuigenverslag van een vertoning op Sundance Festival meldt dat “het gegil in de bioscoop bijna net zo angstaanjagend was als wat er op het scherm te zien was”.

Vanaf 14 juni draait Hereditary in heel Nederland in de bioscoop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.