Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 okt 2018 / 07:59 uur

Duitser overleden door ontploffing ticketautomaat

In het Duitse Halle is een 19-jarige man omgekomen doordat een ticketautomaat op een sneltramstation, de S-Bahn, ontplofte toen hij ervoor stond. De man werd gevonden door een treinbestuurder, die de hulpdiensten inschakelde. Hij is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen.

Volgens de politie was de ontploffing zo heftig dat de deur van de automaat uit zijn voegen werd geblazen en aan de overkant van het perron terechtkwam.

Niet de eerste ontploffing

Of de man zelf een explosief heeft geplaatst of dat hij een toevallig slachtoffer was, is niet bekend. De politie is nog bezig met sporenonderzoek. Inmiddels heeft de politie wel bekend gemaakt twee arrestaties te hebben verricht, er zijn vermoedens geuit dat de overleden man betrokken was bij de ontploffing. De opgepakte verdachten zijn jongens van 15 en 18 jaar oud.

Het is niet de eerste explosie van een ticketautomaat in Halle. Sinds het begin van dit jaar zijn er, met deze meegerekend, al dertien automaten ontploft. De politie gaat ervan uit dat steeds dezelfde daders de machines laten ontploffen en er dan met het geld vandoor gaan.

De schade loopt volgens de politie in de tienduizenden euro’s, terwijl de buit voor de daders slechts een fractie daarvan is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duitser overleden door ontploffing ticketautomaat
Sluiten