Johan van Boven
Johan van Boven Nieuws 3 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

D66 wil bizarre woonsituatie in toekomst voorkomen

D66 en ChristenUnie-SGP hebben vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam over de bizarre woonsituatie in de Bloklandstraat. Daar wordt een heel rijtje huizen gesloopt, op één woning na, die middenin de puinhoop nog overiend staat.

De bewoners wilden hun huis niet verkopen aan woningcorporatie Woonstad Rotterdam. Tijdens het sloopproces had het gezin elke dag te maken met geluidsoverlast en trillingen. Zodra alle rotzooi is opgeruimd, begint het nieuwbouwproject NoordBest Fase 2, waarbij woningen om het overgebleven huis heen worden gebouwd.

Surrealistisch

„Ik wist van het project af, maar toen ik het verhaal in Metro las, besefte ik pas hoe surrealistisch de situatie is”, zegt Robin de Roon, woordvoerder van D66. Zijn partij en ChristenUnie-SGP zijn verbaasd over de sloop van de woningen die kenmerkend zijn voor de stijl van de wijk Het Oude Noorden. „Waarom is er een sloopvergunning verstrekt voor de panden in de Bloklandstraat, terwijl in het ruimtelijk kader Oude Noorden wordt gestreefd naar het behoud van de historische beeldkwaliteit van de bebouwing?”, vraagt De Roon zich af.

Zo zijn er nog zeven vragen die de twee partijen naar het college van B&W hebben gestuurd. Een van de onderwerpen waarover opheldering wordt gevraagd, is de staat van de huizen, waarvan inmiddels niets meer over is. Was die echt zo slecht dat er niet meer kon worden gerenoveerd en slopen de enige optie was? Ook zijn D66 en ChristenUnie-SGP benieuwd naar hoe de onderhandelingen tussen woningcorporatie Woonstad en de bewoners zijn verlopen.

Onwenselijk

De Roon: „Dit is een zeer onwenselijke situatie. Die mensen leven nu letterlijk op een bouwplaats. We willen voorkomen dat dit in de toekomst vaker gebeurt. Dit is slechts één geval en dat is al erg genoeg. Je moet er toch niet aan denken dat dit op vijf verschillende plekken in de stad het geval is. Dat is niet goed voor Rotterdam.”

De Roon verwacht binnen enkele weken antwoord te krijgen van het college. „Van mij mogen ze de tijd nemen. Ik heb liever een goed onderbouwd antwoord dan een antwoord dat we zelf ook wel kunnen verzinnen.”

Bekijk hier de beelden van de bizarre situatie in de Bloklandstraat:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
D66 wil bizarre woonsituatie in toekomst voorkomen
Sluiten