Pierre Oitmann
Pierre Oitmann Entertainment 3 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

The Chemical Brothers hebben kruit snel verschoten

Het is nog een hele uitdaging om op een herfstachtige dinsdagavond AFAS Live om te toveren tot een dampende rave, maar The Chemical Brothers slagen er best aardig in.

Gedurende de jaren ‘90 wordt het Britse duo, bestaande uit Tom Rowlands en Ed Simons, een pioniersrol toegedicht vanwege zijn bijdrage aan de zogenaamde big beat-sound. Samen met acts als Underworld, The Prodigy en Fatboy Slim brengen Rowlands en Simons de stroming onder de aandacht van het radioluisterend publiek en scoort en passant internationale hits met nummers als ‘Block Rockin’ Beats’ ‘Hey Boy Hey Girl’ en ‘Star Guitar’.

Het meest recente album van The Chemical Brothers, Born In The Echoes, is inmiddels ruim drie jaar oud, maar tijdens de show in AFAS Live ligt de focus vooral bij het oudere materiaal en enkele nieuwe tracks. Al van meet af aan slaagt het tweetal erin het publiek in beweging te krijgen met zijn pulserende housebeats. Het vooralsnog onuitgebrachte nummer ‘Got To Keep On’, dat lichtelijk doet denken aan de Depeche Mode-hit ‘People Are People’, is één van de hoogtepunten van de show.

Spanningsboog
Rowlands en Simons weten de spanningsboog vast te houden tot ongeveer halverwege de show. Nadat ze hun jaren ‘90-klassieker ‘Hey Boy Hey Girl’ hebben gespeeld, hebben ze moeite om de aandacht van het publiek vast te houden. De nummers daarna zijn rauwer en meer experimenteel van aard en lang niet zo dansbaar.

Pas een klein half uur na ‘Hey Boy Hey Girl’ pakken de twee de draad weer echt op met ‘Galvanize’, de grootste hit van The Chemical Brothers in Nederland. Net wanneer de bezoekers weer op stoom komen, met een ingekorte versie van ‘C-H-E-M-I-C-A-L’ en dancekraker ‘Block Rockin’ Beats’, breien de heren een einde aan de show. Na een minuut of vijf komen ze alsnog terug voor een toegift, al hebben ze op dat moment al hun kruit verschoten. Misschien komt het omdat het dinsdag is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
The Chemical Brothers hebben kruit snel verschoten
Sluiten