Julia Onclin
Julia Onclin Nieuws 5 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Terreurslachtoffers Amsterdam CS bedanken voor steun

De twee Amerikaanse toeristen die afgelopen vrijdag gewond raakten bij de aanslag op Amsterdam Centraal Station, spreken hun dank uit naar de Nederlandse hulpdiensten. Dat is te lezen in een verklaring op de website van de Amerikaanse ambassade in Nederland.

Politie

Onder meer de politie wordt bedankt voor hun snelle en professionele optreden. De slachtoffers liepen vrijdag in het station toen ze uit het niets werden neergestoken door Jawed S. Later bleek dat hij de slachtoffers willekeurig heeft uitgekozen.

Volgens de politie handelde S. vanuit een terroristisch motief. Tijdens de verhoren met het Openbaar Ministerie is de naam Geert Wilders gevallen. Ook zou hij hebben gezegd, dat hij vindt dat Nederland ‘de profeet Mohammed, de Koran, de Islam en Allah veelvuldig beledigt’.

Informatiemedewerker

Naast de politie en het ziekenhuis, gaat de dankbaarheid van de Amerikanen uit naar een informatiemedewerker op Amsterdam Centraal. Die zou direct naar hen zijn toegesneld om te helpen. De medewerker bleef bij de slachtoffers tot de hulpdiensten arriveerden.

Ziekenhuis

De slachtoffers liggen voor zover bekend nog in het ziekenhuis. Ze raakten zwaargewond bij de aanslag. De ambassade laat weten dat hun focus ligt op herstel en het oppakken van hun leven in Amerika.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Terreurslachtoffers Amsterdam CS bedanken voor steun
Sluiten