Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Ambulance met stervende man naar de Mac voor ijsje

Twee Australische ambulancemedewerkers reden met een wel heel bijzondere reden een blokje om op weg naar het ziekenhuis. De medewerkers kwamen Ron ophalen, toen zijn vrouw zich liet ontvallen dat hij al twee dagen niks had gegeten.

Op de vraag of hij misschien ergens zin in had, hoefde Ron niet heel lang na te denken. „Een ijsje bij McDonald’s.” De ambulance reed daarop rechtstreeks naar de fastfoodketen om de man zijn ijsje te bezorgen.

Het verschil maken

„Een eenvoudig gebaar maakt soms een wereld van verschil” vertelt John Hammond, verantwoordelijk voor de ambulanciers in Queensland, aan lokale media. Hij en zijn collega kwamen Ron ophalen voor zijn laatste rit naar een hospice voor palliatieve zorg.

„Wanneer mensen ons bellen, hebben ze het vaak moeilijk en zijn ze heel kwetsbaar. We vinden het dan ook belangrijk dat onze ambulanciers mensen een goed gevoel kunnen bezorgen. Dat kan echt een verschil maken, niet alleen voor de patiënt, maar ook voor hun familie” aldus Hammond.

Viral

Het is overigens niet de eerste keer dat medewerkers van de ambulancedienst in het Australische Queensland op een dergelijke manier in het nieuws komen. In 2017 ging een foto viral van een verpleger die met een patiënt een ritje maakte naar de kust.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.